Cu aceleași cuvinte rodate, șlefuiesc o mână de idei. Poate că suflul alăturării le va împrospăta sensul, alături de perspectiva cititorului:

Viața e o realitate din experiența căreia nu ne putem sustrage, chiar dacă vorbim acum despre ea. Ne copleșește neașteptatul ei, dar ne și bucură, deopotrivă. Când mintea noastră-și pierde firea pe coridoarele judecăților, în goana de a înțelege tot (iluzia de a controla mental realitatea), nu mai rămâne decât să facem loc adevărului, care se exprima uneori printr-un simplu oftat, din inimă:”Ah, viața e frumoasă…!” Este ca și cum ne-am preda fluxului și misterului său. Viața e frumoasă, mai presus de estetică. Este sacră: sfântă și cutremurătoare, în același timp. Să prețuim clipele, căci ele ne dau ocazia sa învățăm o lecție magică: Cu cât ne dăm voie să ne bucurăm mai mult de lucrurile simple, cu atât sufletul nostru își va revela profunzimea, deschizându-se în fața minunii de a fi. Când bucuria inundă clipa, timpul își arată o altă față: Eternitatea.

Dintre toate lecțiile vieții, cea mai intensă este, cred, lecția iubirii. Nu pentru că iubirea ar fi exclusiv pasiune, ci pentru că ar fi minunat…

Să iubim când ne e greu, când suntem obosiți, când considerăm că am fost nedreptățiți, să iubim când lucrurile nu se desfășoară conform așteptărilor noastre, când suntem răniți…

Să ne iubim pe noi înșine când nu reușim ce ne propunem, când greșim, când nu găsim, aparent, soluții, când ne autoamăgim, să ne iubim când suntem triști sau dezamăgiți… Să lăsăm iubirea să filtreze conștient deciziile noastre.

Iubirea se naște pe cerul inimii noastre in permanență, ca un fluviu de lumină care tinde să se manifeste continuu prin atitudinile, gesturile și gândurile noastre. Opriți-vă puțin și admirați peisajul… Cum curge lumina iubirii în viața voastră?

Sunt momente misterioase când acest fluviu inundă labirintul întrebărilor și înnoadă un sens luminos ce are glasul tăcerii. Iubirea trebuie doar lăsată să-și urmeze cursul de drept, pentru că atunci ea începe, de fapt, să ne arate calea. Bătăile inimii capătă atunci melodicitate, fiind acordate unui ritm profund al firii. Nu întâmplător ni se spune: Bate, și ți se va deschide!

Iubirea și Eternitatea se țin de mână, mai presus de cuvinte.

15741084_1338706352841383_4241469666779589499_n