Cruda realitate  e că nu doar criza economica ne macină existența, ci mai degraba criza de oameni de calitate.

Zi de zi lupți. Lupți atât pentru lucruri mărunte, cât și pentru idealuri, dar la sfârșitul zilei realizezi că nu ai la cine să te întorci pentru un moment de respiro, ci doar la tine însuți. Singur cu tine sau singur cu altcineva? Doar o problemă de context.

Oamenii își creeaza singuri problemele. Din disperare, din lipsă de realism, din concepții prea adânc înrădăcinate își montează propria scenă pe care își proiectează piesa de teatru. De cele mai multe ori actorii aleși de ei sunt nepotriviți și sfârșesc prin a compromite angajamentul, eventual luându-și tălpășița și provocând irevocabile daune morale regizorului, în același timp actor principal. Acesta se va dedubla și va încerca să își recâștige actorii. Merită? Călcându-și în picioare inima, onoarea, demnitatea și încăpăținându-se pentru niște oameni al căror loc nu era în mod cert pe scena sa. Protagonistul va plăti negreșit pentru abaterile făcute, pentru iluziile de care s-a lăsat dezorientat. Iar în goana sa nebună nu va fi cultivat decât saci de clipe pe care va fi obligat să le cedeze.

Dar oare așa trebuie să fie mereu? Vreau să trăiesc lucid. E greu să pui pecetea conștiinței pe fiecare pornire a ta.

Mă gândesc. Omenirea a evoluat monstruos. Câteodată merg pe stradă și mă gândesc dacă asfaltul ar fi trebuit sa existe, de exemplu. Ce caută el acolo? Cu ce e el esențial? Își merită el timpul irosit? Primii oameni erau înconjurați doar de natură. Când s-a ajuns așa de departe? Oare ne-am simțit jigniți că am fost creați simplu și am crezut de cuviință să tindem către complicat?

Octavian Paler avea dreptate: Am cucerit spatiul cosmic, dar nu si pe cel interior.(„Paradoxul vremurilor noastre”).

LATER EDIT: Eşti mediocritatea însăşi, fudulă şi încrezută, mediocritatea plină de sine, închistată în autoliniştirea ei olimpiană, eşti rutina rutinei! Nici în capul şi nici în inima dumitale nu se va zămisli vreodată o idee proprie. (F. M. Dostoievski)

Anunțuri