Un actor ce a uimit prin talentul sau incontestabil si prin prestatiile sale inedite. A dat viata unei largi game de personaje: adolescentul indragostit (10 things I hate about you), dependentul de droguri(Candy), loverul irezistibil(Casanova), cowboyul homosexual(Brokeback Mountain), raufacatorul nebun (The Dark Knight).

Prima oara l’am remarcat in 10 things I hate about you , film in care m’a incantat scena serenadei de pe terenul de fotbal. Si, de ce sa nu admit, zambetul sau a avut acelasi efect asupra mea.

Reuseste sa surprinda in fiecare aparitie, insusindu’si perfect trasaturile personajului interpretat, iar rolurile i se potrivesc ca o manusa. Afirm cu tristete ca moartea lui a reprezentat o mare pierdere. La doar 28 de ani, a fost gasit mort in apartamentul sau, aparent din cauza unei supradoze de medicamente.

Se spune ca rolul Jokerului din The Dark Knight a fost ultimul sau rol, insa lucrurile nu stau deloc asa. Mai avea in productie filmul The Imaginarium of Doctor Parnassus, a carui aparitie este preconizata pentru anul 2009. Din nefericire, nu a apucat sa isi termine de interpretat rolurile, nici cel din acest ultim film, nici cel de pe scena vietii. Ca omagiu adus tanarului actor, trei nume grele ale industriei cinematografice (Johnny Depp, Jude Law si Collin Farell) au decis sa ii preia rolul stabilind ca banii din prestatiile lor sa ajunga la fiica lui Heath. Un gest ce spune multe despre autorii acestuia.

Vizionarea filmului The Dark Night , cat si observarea jocului actoricesc al lui Heath Ledger mi’au imprimat o stare de angoasa, ca si cum o parte din durerea din film ar fi patruns prin ecran catre inima mea. Eram constienta de moartea sa, iar acest lucru m’a facut poate mai receptiva la trairile negative. Oricum, actorul a reusit sa straluceasca si in acest film intunecat, mult mai realist decat prima parte a seriei Batman. Interpretarea Jokerului l’a solicitat mult pe actor, determinandu’l sa cada intr’o depresie. Se discuta de acordarea unui Oscar Post Mortem, iar fanii sai au scris si o petitie in acest sens. Intrati aici pentru a contribui.

Este actorul meu preferat, alaturi de Johnny Depp.

Reclame