Elementul vital. Printre Foc, Pamant si Aer. Exista multe mistere legate de ea, daca am reusi sa deslusim secretele apei, am reusi sa intelegem lumea.

Inceputul. Totul a inceput cu apa. Viata. Continuarea? Apa ne inconjoara, alcatuieste corpul uman in proportie de 70%. Studii efectuate de japonezul Masaru Emoto au demonstrat ca apa are memorie, simte, preia cu usurinta vibratiile mediului din care face parte. Gandurile si sentimentele influenteaza direct structura materiei fizice.PROOVED.

S’au studiat cristale de apa inghetata cu microscoape plasate in camere la -50 grade Celsius. Forta sublim creatoare a artei si a muzicii,  a generat cristale geometrice, hexagonale, armonioase si incantatoare. Esantioanele supuse unor forme de energie negativa (cuvinte urate, poze ale unor fiinţe malefice recunoscute, de ex: Hitler, poluare, muzica heavy-metal) au îngheţat în forme amorfe, ciudate si dizarmonioase.

Memoria colectiva a apei explica situatiile ‘ciudate’ prin care trecem uneori. Se intampla sa gandim acelasi lucru ca o alta persoana si sa ne privim mirati: ‘Cum e posibil?’.Suntem pur si simplu niste fiinte ‘apoase’ :P. „Lumea are un suflet si la un moment dat sufletul acesta actioneaza in tot si in toti deodata” (Paulo Coelho )

Ce simti cand privesti albastrul profund al marii? Liniste interioara, pace. Si parca recapeti puterea de a merge mai departe.

In cartile lui Coelho am intalnit o conceptie foarte interesanta despre apa. Se relata despre fata feminina a lui Dumnezeu, numita si ‘Marea Mama‘, al carei corespondent in religia crestina ar fi Fecioara Maria:

Simbolul ei este apa, ceata din jurul tau. Zeita foloseste apa ca sa se manifeste. Unul dintre chipurile lui Dumnezeu e chipul unei femei. Ea este prezenta in primul capitol al Bibliei – cand duhul lui Dumnezeu pluteste deasupra apelor si El le asaza sub stele si deasupra lor. E nunta mistica a Terrei cu Cerul. Ea e prezenta si in ultimul capitol al Bibliei , cand

Duhul si mireasa zic: Vino.

Si cel care aude sa zica: Vino.

Si cel insetat sa vina

si cel care voieste sa ia in dar apa vietii.

– De ce simbolul chipului feminin al lui Dumnezeu este apa?

– Nu stiu. Poate fiindca este izvorul vietii. Suntem zamisliti in apa, vreme de noua luni ramanem in ea. Apa e simbolul Puterii femeii, puterea la care niciun barbat-oricat ar fi el de iluminat sau desavarsit- nu poate ravni.„(„La raul Piedra am sezut si’am plans”)

Cat de interesant poate fi?

Anunțuri